Ana içeriğe atla

Zeytinyağlı Yemekleri Pişirirken

Zeytinyağlı yemeklere biraz şeker atmak, onların daha lezzetli olmasını sağlar. Ayrıca piştikten sonra, soğuyuncaya kadar kapağını açmamak gerekir. Unutulmaması gereken bir şey de zeytinyağlı yemeklerin yeneceği günden bir gün önce pişirilip, ertesi güne kadar dinlendirilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurtanın Bayat Yada Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır

Yumurtanın bayat yada taze olduğunu anlamak için şunlara dikkat edelim: * 1. Bir miktar suyun içine biraz tuz atın. Yumurtayı bu suyun içine koyduğunuz zaman, yumurta dibe giderse bu yumurta günlük, ortada kalırsa 4-5 günlük, suyun üstüne çıkarsa bayat demektir. * 2. Yumurtanın üst kısmını elinizle kapatarak ışığa tutun. Yumurta taze ise saydam görünür. Yumurtanın dip tarafında bir boşluk var ise bayat demektir. * 3. Taze yumurtanın sarısı şişmandır. Tabağa kırdığınız zaman dağılmaz. Beyazı ise sıkı değil, elastik olması lazımdır. * 4. Yumurta buzdolabında bir haftadan fazla beklememelidir.