Ana içeriğe atla

Yumurta Pişirmenin Püf Noktaları

* Haşladığınız yumurtanın sarılarının tam ortada olmasını istiyorsanız, yumurta pişerken suyu devamlı karıştırın.

* Çatlamış yumurtaları alüminyum folyoya sarıp iki ucunu bükün ve öyle kaynatın.

* Haşlanmış yumurtanın kabuğunu iyice çatlatın. Islak küçük bir kaşığı kabuk zarıyla yumurtanın arasına sokup dolaştırın. Kaşığı döndürürken devamlı ıslak olmasını sağlayın. Bu basit yöntemle mükemmel soyulmuş yumurtalar elde edeceksiniz.

* Yumurtayı kaynatırken suyuna biraz tuz atarsanız daha kolay soyulur.

* Yağda yumurta kırarken, özellikle buğularken suya katacağınız bir çorba kaşığı sirke akın dağılmasını önleyecektir.

* Yumurta akının katı, sarılarının sulu olmasını istiyorsanız kapak kullanın. Çok az su ilave edin. Buhar akların iyi pişmesini sağlar.

* Daha yumuşak omlet yapmak istiyorsanız, süt yerine çok az su ilave edin.

* Yumurta haşlarken, çatlamamaları için, yumurtaları kabın içine dik olarak ve yavaş yavaş bırakın.

* Yumurta haşlarken çatlamaması için haşlayacağınız kabın içine çay tabağı koyun.

* Haşlanmış yumurtaları keserken bıçağınızı soğuk su ile ıslattığınız taktirde yumurtalar parçalanmadan kesilecektir.

* Katı yumurta yapmak istiyorsanız hiçbir zaman sekiz dakikadan fazla kaynatmamalısınız. Yumurta sekiz dakikadan fazla pişerse rengi değişir, yeşile döner. Üstelik parça parça dökülür, bıçağa gelmez, şekil vermek istediğiniz zaman şekillenmez. En doğrusu yumurtayı altı dakika kadar kaynatmaktır. Bu şekilde katı yumurtanız tam kıvamında pişmiş olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurtanın Bayat Yada Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır

Yumurtanın bayat yada taze olduğunu anlamak için şunlara dikkat edelim: * 1. Bir miktar suyun içine biraz tuz atın. Yumurtayı bu suyun içine koyduğunuz zaman, yumurta dibe giderse bu yumurta günlük, ortada kalırsa 4-5 günlük, suyun üstüne çıkarsa bayat demektir. * 2. Yumurtanın üst kısmını elinizle kapatarak ışığa tutun. Yumurta taze ise saydam görünür. Yumurtanın dip tarafında bir boşluk var ise bayat demektir. * 3. Taze yumurtanın sarısı şişmandır. Tabağa kırdığınız zaman dağılmaz. Beyazı ise sıkı değil, elastik olması lazımdır. * 4. Yumurta buzdolabında bir haftadan fazla beklememelidir.