Ana içeriğe atla

Balık İle İlgili Pratik Bilgiler

* Balık alırken taze olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Gözleri pırıl pırıl ve parlak, solungaçları pembe ya da kırmızı olan balık tazedir.

* Balığı ayıklamaya başlamadan önce üzerine biraz sirke serpin. Bu şekilde balığın yüzgeçlerini çok daha kolay temizler, zaman kazanırsınız.

* Balığı temizleyip yıkadıktan sonra mutlaka iyice kurulayın. Böylece balık una ve yumurtaya daha iyi bulanacaktır.

* Balığı çıtır çıtır seviyorsanız pişirmeden önce sütün içine batırın. Sonra unlayın ve kızartın.

* Balığın yeterince pişip pişmediğini anlamak için etin kılçıktan kolay ayrılıp ayrılmadığına bakın. Kolaylıkla ayrılıyorsa tamamen tadını almış, uygun kıvama gelmiş demektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurtanın Bayat Yada Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır

Yumurtanın bayat yada taze olduğunu anlamak için şunlara dikkat edelim: * 1. Bir miktar suyun içine biraz tuz atın. Yumurtayı bu suyun içine koyduğunuz zaman, yumurta dibe giderse bu yumurta günlük, ortada kalırsa 4-5 günlük, suyun üstüne çıkarsa bayat demektir. * 2. Yumurtanın üst kısmını elinizle kapatarak ışığa tutun. Yumurta taze ise saydam görünür. Yumurtanın dip tarafında bir boşluk var ise bayat demektir. * 3. Taze yumurtanın sarısı şişmandır. Tabağa kırdığınız zaman dağılmaz. Beyazı ise sıkı değil, elastik olması lazımdır. * 4. Yumurta buzdolabında bir haftadan fazla beklememelidir.