* Balık alırken taze olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Gözleri pırıl pırıl ve parlak, solungaçları pembe ya da kırmızı olan balık tazedir.
* Balığı ayıklamaya başlamadan önce üzerine biraz sirke serpin. Bu şekilde balığın yüzgeçlerini çok daha kolay temizler, zaman kazanırsınız.
* Balığı temizleyip yıkadıktan sonra mutlaka iyice kurulayın. Böylece balık una ve yumurtaya daha iyi bulanacaktır.
* Balığı çıtır çıtır seviyorsanız pişirmeden önce sütün içine batırın. Sonra unlayın ve kızartın.
* Balığın yeterince pişip pişmediğini anlamak için etin kılçıktan kolay ayrılıp ayrılmadığına bakın. Kolaylıkla ayrılıyorsa tamamen tadını almış, uygun kıvama gelmiş demektir.
* Balığı ayıklamaya başlamadan önce üzerine biraz sirke serpin. Bu şekilde balığın yüzgeçlerini çok daha kolay temizler, zaman kazanırsınız.
* Balığı temizleyip yıkadıktan sonra mutlaka iyice kurulayın. Böylece balık una ve yumurtaya daha iyi bulanacaktır.
* Balığı çıtır çıtır seviyorsanız pişirmeden önce sütün içine batırın. Sonra unlayın ve kızartın.
* Balığın yeterince pişip pişmediğini anlamak için etin kılçıktan kolay ayrılıp ayrılmadığına bakın. Kolaylıkla ayrılıyorsa tamamen tadını almış, uygun kıvama gelmiş demektir.
Yorumlar
Yorum Gönder