Ana içeriğe atla

Ayva Reçeli

Ayva Reçeli yaparken ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz ayvaları önceden pişirin. Şekerini ayvalar yumuşadıktan sonra katın ve hafif ateşte iki saat pişirin. Bu uygulama sonucunda güzel renkli ve yumuşak bir ayva reçeli elde edeceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yumurtanın Bayat Yada Taze Olduğu Nasıl Anlaşılır

Yumurtanın bayat yada taze olduğunu anlamak için şunlara dikkat edelim: * 1. Bir miktar suyun içine biraz tuz atın. Yumurtayı bu suyun içine koyduğunuz zaman, yumurta dibe giderse bu yumurta günlük, ortada kalırsa 4-5 günlük, suyun üstüne çıkarsa bayat demektir. * 2. Yumurtanın üst kısmını elinizle kapatarak ışığa tutun. Yumurta taze ise saydam görünür. Yumurtanın dip tarafında bir boşluk var ise bayat demektir. * 3. Taze yumurtanın sarısı şişmandır. Tabağa kırdığınız zaman dağılmaz. Beyazı ise sıkı değil, elastik olması lazımdır. * 4. Yumurta buzdolabında bir haftadan fazla beklememelidir.